Hubert Lampo-expo in Breda

27/08/10 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

Op 1 september zou Hubert Lampo 90 zijn geworden. Ondertussen werd zijn 'Joachim Stiller' 50. Reden genoeg voor een expo te Breda over Lampo's magisch-realisme.

Vier jaar geleden overleed Hubert Lampo. Het Hubert Lampo Genootschap, met een sterke Nederlandse inbreng, houdt zijn literaire nalatenschap in ere. Omdat 'Joachim Stiller', Lampo's bekendste roman, in 1960 verscheen én de meester zelf op 1 september 90 zou zijn geworden, opent er op 1 september in het Bibliotheek Centrum te Breda een tentoonstelling over Lampo's magisch-realisme in het algemeen en 'Joachim Stiller' in het bijzonder.

Naast de expo zelf zijn er tal van randactiviteiten voorzien. Op dinsdag 7 september wordt onder andere zoon Jan geïnterviewd over zijn vader en op maandag 13 september is in het Chassé-theater de verfilming van 'Joachim Stiller' uit 1977 te (her)bekijken. Regisseur Harry Kümel komt er zijn prent naar het boek van Lampo zelf inleiden.

Bij de expo hoort ook een catalogus-boek 'Hubert Lampo: een portret' dat kan besteld worden bij uitgeverij Fama (secretaris@uitgeverij-fama.nl). Het bevat onder andere bijdragen van Heiko ter Horst, voorzitter van het Hubert Lampo Genootschap, Rob Moulin, Lampo-kenner, en Jan Lampo. Het boek kost 22,50 euro en telt 160 blz.

In september rolt er ook nog een jubileumuitgave van 'Joachim Stiller' bij Meulenhoff van de persen. Op 16 september wordt ze ten doop gehouden in het Antwerpse Letterenhuis.

Frank Hellemans

Van 1 t/m 25 september 2010 wordt er in Bibliotheek Centrum te Breda een overzichtstentoonstelling gehouden over de Vlaamse magisch-realistische schrijver Hubert Lampo. Deze wordt verzorgd door het Hubert Lampo Genootschap. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren en gratis toegankelijk.

Lees meer over:

Onze partners