Hoog testosterongehalte op Boekenbeurs

12/10/10 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Van zondag 31 oktober tot 11 november verzamelt schrijvend en lezend Vlaanderen zich opnieuw in Antwerp Expo voor de jaarlijkse Boekenbeurs. Dit jaar is er ook een themadag speciaal voor de mannen voorzien.

Tijdens de beurs worden er maar liefst 60.000 nieuwe en minder recente titels in alle genres voorgesteld. Honderden auteurs zullen hun boeken komen signeren. Gevestigde waarden als Tom Lanoye, Herman Brusselmans en Jef Geeraerts zullen zeker aanwezig zijn, maar ook BV's en politici, zoals Piet Huysentruyt, Rik Torfs en Guy Verhofstadt komen hun schrijfsels aanprijzen. Uren en data van de signeersessies zijn terug te vinden op www.boekenbeurs.be.

Dag voor mannen

Behalve een boekententoonstelling is de beurs ook een plaats voor interviews, lezingen en workshops, waarbij er elke dag een andere focus wordt gelegd. Zo ligt op dag twee de focus op het huidige Belgische voorzitterschap van de Europese Unie en op het nut en de werking van het moderne Europa.

Opvallend is ook de themadag voor 'de moderne man'. Op 7 november organiseert de Boekenbeurs It's a Mans World, een dag waarop sport, snelle auto's en technologie de hoofdrol spelen.

e-Reader

Nieuw dit jaar zijn de twee standen met e-readers. BeBook presenteert de eerste e-reader met wifi en touchscreen en Sony lanceert twee nieuwe e-readers in België. Boek.be heeft bovendien een iPad applicatie klaar waarmee je alle Nederlandstalige e-boeken die via e-boek.org worden gekocht nu ook op de iPad zal kunnen lezen. Deze primeur zal wellicht bij aanvang van de Boekenbeurs in de appstore van Apple beschikbaar zijn.

Groene beurs

De Boekenbeurs draagt ook dit jaar weer haar steentje bij aan het milieu. Zo krijgt iedereen die boeken koopt een herbruikbare, gerecycleerde 'Boekenzak' mee en is de beursvloer bedekt met ecologisch tapijt dat later verwerkt zal worden tot grondstof voor nieuwe producten.

Lees meer over:

Onze partners