Hitlers 'Mein Kampf' wordt een bestseller in digitale versie

09/01/14 om 21:52 - Bijgewerkt om 21:52

De digitale versie van Adolf Hilters antisemitische manifest 'Mein Kampf' is aan opmars bezig in de bestsellerlijstjes van onder andere iTunes en Amazon. De verklaring is wellicht dat geïnteresseerden het boek nu discreet kunnen lezen op hun tablet of e-reader.

Hitlers 'Mein Kampf' wordt een bestseller in digitale versie

© /

Op Amazon.com staat Mein Kampf op de vijfde plaats in de categorie 'Politieke Ideologieën en Doctrines'. Het e-book voor de e-reader Kindle kost 0,99 dollar. Op iBooks prijken twee verschillende versies respectievelijk op de derde (0,99 dollar) en op de vierde plaats (2,99 dollar) in de sectie 'Politiek en Actuele Gebeurtenissen'. Op de website Internet Archive is Mein Kampf al meer dan 100.000 keer gedownload.

Discretie

Journalist en auteur Chris Faraone zei aan ABC News dat een en ander wellicht te maken heeft met anonimiteit. Faraone: 'Dit zijn boeken die veel mensen anders niet in het openbaar durven lezen. Ze zijn eerder geneigd om ze te lezen op hun Kindle of hun iPad, zodat het minder opvalt.'

Hij maakte de vergelijking met het erotische '50 Shades of Grey'. Dat werd in 2012 het eerste boek waarvan meer dan een miljoen digitale versies voor Amazons Kindle werden verkocht.

Nazisme

Adolf Hitler schreef Mein Kampf terwijl hij in een cel in München zat na een mislukte staatsgreep in 1923. In het boek zette hij zijn ideeën over rassen en politiek uiteen en legde hij de ideologische fundamenten van het nazisme, voor hij in 1933 aan de macht kwam. (KVDA)

Onze partners