Het 'Passa Porta Festival 2011' komt eraan

15/12/10 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

In dit achtste boekenjournaal: stemmen voor uw favoriete gedicht en Brussel krijgt reizigersvoeten over de vloer met het 'Passa Porta Festival 2011'.

Herman de Coninckprijs organiseert stemcampagne voor het mooiste gedicht

De Herman de Coninckprijs organiseert een heuse stemcampagne voor het mooiste gedicht. Poëzieliefhebbers worden in januari warm gemaakt om online mee te kiezen uit de gedichten van de vijf genomineerden van de Herman de Coninckprijs. De genomineerden zijn Johan de Boose, Marleen De Crée, Stefan Hertmans, Marc Tritsmans en Joke van Leeuwen. Het gedicht met de meeste stemmen wordt door Gert Dooreman in een poster gegoten die je op Gedichtendag, donderdag 27 januari, gratis in de erkende boekhandel kunt oppikken. Diezelfde dag wordt de prijs uitgereikt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen tijdens een uitgelezen jazzavond met ondermeer Jack van Poll en Jef Neve. De stemcampagne loopt van vrijdag 14 januari tot 21 januari middernacht op www.boek.be.

Het Passa Porta Festival 2011

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 maart 2011 wordt het centrum van Brussel opnieuw ingepalmd door het internationale 'Passa Porta Festival'. Als kruispunt van talen en culturen ontvangt Brussel om de twee jaar schrijvers en denkers uit de hele wereld. Het centrale thema is 'On the move'. De mens is voortdurend 'on the move' of hij nu nomade is of boer met akker, avonturier of grijze muis. Het is eigen aan de mens te vertrekken, verhuizen, reizen, migreren, op zoek gaan, op ontdekking of op de dool zijn, vluchten...Op zondag 27 maart krijgt het festival naar goede gewoonte zijn hoogtepunt met een groot parcours door de binnenstad. Een hele dag lang worden literatuurliefhebbers getrakteerd op uiteenlopende auteursontmoetingen en gesprekken in theaters, boekhandels, bibliotheken, in café's, kerken en stations. Internationale gasten zijn onder andere Philippe Claudel, Péter Esterházy, David Mitchell, Jean-Philippe Toussaint, Sandro Veronesi en Juli Zeh. Het festival wordt feestelijk afgesloten door de Turkse schrijver Orhan Pamuk in de Henri Le Boeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten.

Evelien Van Oost

Boek.be verdeelt 20 boekencheques van € 25 onder de stemmende publieksdeelnemers van de Herman de Coninckprijs! Maar opgepast: stemmen kan dus pas vanaf 14 januari bij Boek.be.

Onze partners