Hercule Poirot herrijst uit de dood

13/09/14 om 05:41 - Bijgewerkt om 05:41

Hercule Poirot, de mythische Belgische detective die literair leven was ingeblazen door Agatha Christie, zal, 39 jaar nadat hij met zijn geestelijke moeder in het graf verdween, herrijzen.

Hercule Poirot herrijst uit de dood

© Reuters

Deze keer valt de detective onder de schrijfpen van de Britse Sophie Hannah, die voor de verrijzenis van Poirot de goedkeuring heeft gekregen van de erfgenamen van de "koningin van de misdaad", of ook de "hertogin van de dood".

Agatha Christie overleed in januari 1976, 85 jaar oud. Het jaar voordien had zij het tot dusver laatste Poirot-avontuur, "Sleeping Murder", geschreven. Later kwam nog "Curtain" uit, een verhaal waarin de ijdele speurneus de geest geeft. Christie had dat verhaal, geschreven op een moment dat zij haar eigen personage spuugzat was, dertig jaar lang in de kast gehouden.

Het nieuwe avontuur van de Belgische betweter krijgt de titel "The Monogram Murders" en komt in 40 landen op de markt. Poirot is intussen 94 jaar oud. Hij beleefde zijn eerste avontuur, "The mysterious affair of styles", in 1920.

(Belga/MS)

Onze partners