Graphic Novel 'Gagarin' over eerste mens in de ruimte

06/04/11 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

Vandaag in het boekenjournaal: respect voor Schotse dichter Burns, voor Gagarin en voor Antwerpse boekdrukkunst.

Poëzie van Robert Burns komt tot leven in Bozar

Op 25 mei komt Joseph Haydn naar de Bozar in Brussel met zijn 'Scottish Songs'. Inspiratie daarvoor vond hij in de gedichten van Robert Burns. Ook de Schotse acteur Billy Boyd (bekend uit Lord of The Rings) komt die avond naar de Bozar, hij zal gedichten voordragen van Burns. De Scottisch Songs werden gecomponeerd door Haydn, en worden gezongen door de sopraan Susan Hammilton, begeleid door het ensemble The Rare Fruits. De teksten van Burns zijn romantisch, met een passie voor Schotse volkscultuur. Info en tickets vindt u hier.

Graphic Novel 'Gagarin' verschijnt 12 april

Dinsdag 12 april zal de graphic novel 'Gagarin' verschijnen. Het is een ode aan de eerste mens in de ruimte, nu 50 jaar geleden. De novel werd gemaakt door cultuurreporter Rob van Scheers en tekenaar Gustavo Garcia. In het weekblad 'Elsevier' worden sinds januari elke week al twee pagina's uit de graphic novel gepubliceerd, de eerste reacties zijn lovend. Zelf kunt u op de website van uitgeverij Lebowski ook al een voorpublicatie zien.

Antwerpse Boekkunst in Breda

In Breda loopt er een tentoonstelling over kunstboekbanden. Handboekbinden is een eeuwenoude ambacht, en word nog steeds aangeleerd in De Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Roger Avermaete in Berchem bij Antwerpen. Met de hand gebonden en versierde boeken worden nu tentoongesteld in Breda, maar alle aanwezige exposanten volgden hun opleiding in Antwerpen. Meer info vindt u hier.

Lees meer over:

Onze partners