Gokken op Nobelprijswinnaar Haruki Murakami

04/10/12 om 12:08 - Bijgewerkt om 12:08

Donderdag 11 oktober wordt de Nobelprijswinnaar Literatuur bekend gemaakt. De Japanner Murakami ligt in polepositie op de goksites.

Verleden week stond de Chinese schrijver Mo Yan nog op de eerste plaats maar nu voert de Japanse cultschrijver Haruki Murakami de tabellen aan voor meest waarschijnlijke Nobelprijswinnaar Literatuur.

Azië boven dus. Althans als we de goksite Ladbrokes mogen geloven. Murakami staat op drie tegen één om de Nobelprijs Literatuur te winnen volgende week donderdag. William Trevor en Bob Dylan gaan de Nederlandstalige schrijver Cees Nooteboom vooraf die op plaats vijf prijkt met 10 tegen één.

Verleden jaar won de Zweedse dichter Tomas Tranströmer de jackpot en het jaar daarvoor was de Peruaanse prozaïst Mario Vargas Llosa aan het feest. Tijd dus voor een niet-Europese, of niet-Amerikaanse prijswinnaar? Of krijgt Afrika nog eens een Nobelprijswinnaar?

Opmerkelijk is dat de Vlaamse dichter Leonard Nolens - die op 30 november uit de handen van Koningin Beatrix de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangt - ook in de listings van kanshebbers voorkomt. Wie op hem gokt, kan 25 keer de inzet scoren.

Klik hier voor een overzicht van alle Nobelprijswinnaars Literatuur.

Frank Hellemans

Onze partners