'George'-jeugdboeken van Stephen en dochter Lucy Hawking in 1 omnibus

25/08/15 om 09:56 - Bijgewerkt om 10:23

In het voorjaar van 2016 verschijnen de eerste drie delen van Stephen en Lucy Hawkings kosmologische avonturen van George in 1 omnibus bij het Nederlandse Kluitman.

'George'-jeugdboeken van Stephen en dochter Lucy Hawking in 1 omnibus

De Britse kosmoloog Stephen Hawking schrijft samen met dochter Lucy jeugdboeken over George in de ruimte. © BELGAIMAGE

Sinds 2007 verschenen in het Engels al vier delen van de jeugdserie George in het universum die de Britse kosmoloog Stephen Hawking, samen met zijn dochter Lucy, schrijft. Begin volgend jaar verschijnen de eerste drie delen ervan als 'George' in een nieuwe fraai geïllustreerde omnibus bij de Nederlandse jeugduitgeverij Kluitman.

Jeugdcyclus over het heelal

De eerste drie delen verschijnen binnenkort in 1 Nederlandstalige omnibus. De vertaling van 'George and the unbreakable code' verschijnt in Nederlandse vertaling eveneens in 2016.

De eerste drie delen verschijnen binnenkort in 1 Nederlandstalige omnibus. De vertaling van 'George and the unbreakable code' verschijnt in Nederlandse vertaling eveneens in 2016. © GF

De eerste drie delen van het George-feulleton verschenen al afzonderlijk in Nederlandse vertaling als 'De geheime sleutel naar het heelal', 'De schat in het heelal' en 'De knal in het heelal'.

Deze drie kosmologische verhalen voor jongeren vanaf 9 jaar krijgen nu dus een nieuw kleedje en worden in één band gepresenteerd. 'George and the unbreakable code', het vierde deel van de cyclus, verschijnt aansluitend eveneens volgend jaar in Nederlandse vertaling.

Uiteraard dat vader en dochter Hawking hun best doen om de jonge lezers vertrouwd te maken met sterren en planeten, met worm- en zwarte gaten en dat de big bang ook aan bod komt. In de meeste kritieken krijgen de Hawkings goede punten voor het verzinnen van Georges exploten in het heelal, ook al vinden sommige recensenten dat de Hawkings er een beetje te veel praatjes-bij-plaatjes van hebben gemaakt.

Vijfde deel onderweg

Hawking, die furore maakte met zijn boek 'Het heelal', werkt ondertussen samen met dochter Lucy aan een vijfde deel dat nog in het Engels moet verschijnen.

Frank Hellemans

Onze partners