Gentse boekhandelaar Bart Van Aken organiseert Nepal-veiling met literaire memorabilia

28/04/15 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Samen met Wouter Deprez organiseert Bart Van Aken van de Genste boekhandel 'Paard van Troje' een literaire veiling voor het door aardbeving getroffen gebied in Nepal.

Gentse boekhandelaar Bart Van Aken organiseert Nepal-veiling met literaire memorabilia

Boekhandelaar Bart Van Aken verbleef zelf drie maanden in Nepal en zijn vrouw Lies zelfs een heel jaar om er arme straatkinderen te helpen. © Afbeelding Facebook

"Soms komt de ver van mijn bed show dichtbij en dan moet je iets ondernemen, niet?" Bart Van Aken heeft iets met het getroffen gebied in Nepal en dan vooral zijn vrouw Lies die er gedurende een jaar in een tehuis voor arme straatkinderen werkzaam was. Daarom dat Van Aken besloot om via een fysieke of digitale veiling van allerlei literaire hebbedingetjes - van foto's tot kattenbelletjes van bekende schrijvers in boeken - 30.000 euro te ronselen voor het goede doel.

Collectie literaire memorabilia

Van tekeningen van Zaza, Tom Schamp, Carll Cneut en Dave Eggers tot foto's van Bieke Depoorter, Stephan Vanfleteren, Michiel Hendrickx, Christophe Lambert en natuurlijk talloze boeken met opdrachten en boodschappen van onder anderen Stefan Hertmans, Erwin Mortier, Peter Buwalda, Saskia De Coster en noem maar op: Van Aken verzamelt momenteel een hele collectie van literaire memorabilia om dan straks via een veiling de kas voor het goede Nepal-doel te spijzen.

Samen met kompaan Wouter Deprez doneerde hij alvast 1.000 euro. De stand van zaken is te volgen op de Facebookpagina van boekhandel Paard van Troje en op die van Bart Van Aken zelf.

Frank Hellemans

Onze partners