Einde Harry Potter was vergissing

03/02/14 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

J.K. Rowling zegt dat ze een fout heeft begaan door de Harry Potterreeks te eindigen met een romance tussen Hermelien Griffel en Ron Wemel.

Einde Harry Potter was vergissing

J.K. Rowling werd enorm bekend als schrijfster van de zevendelige Harry Potterreeks. © Reuters

In een interview met Wonderland magazine zegt de schrijfster dat ze Hermelien aan Ron koppelde omwille van persoonlijke redenen in plaats van literaire. Ze geeft toe daarmee een vergissing te hebben gemaakt.

Relatietherapie

Tegen gastredactrice Emma Watson - de actrice die de rol van Hermelien Griffel op zich nam in de Harry Potterfilms - vertelde Rowling nog dat Hermelien en Ron waarschijnlijk relatietherapie nodig zouden hebben om de relatie te doen lukken.

Watson zelf zegt nog dat vele fans waarschijnlijk diezelfde mening delen en zich afvragen of Ron haar ooit echt gelukkig had kunnen maken, schrijft de Sunday Times die fragmenten van het interview publiceerde.

Rowling beseft dat ze zich misschien de woede van een groot aantal fans op de nek haalt met haar onthullingen, maar zegt nog in het interview dat ze hoopt niemands hart te breken.

Op het einde van de zevendelige fantasyreeks trouwt Hermelien met Ron en Harry met Ginny Wemel. Vele fans hoopten dat Harry en Hermelien een koppel zouden vormen.

Onze partners