Eerste Kinderboekendag op zaterdag 25 april

24/04/15 om 12:45 - Bijgewerkt op 25/04/15 om 08:28

Morgen vindt voor het eerst de Kinderboekendag plaats: 100 auteurs en illustratoren trekken naar 70 Vlaamse boekhandels om er het kinderboek te vieren.

Eerste Kinderboekendag op zaterdag 25 april

© GF

Allerjongsten

Er is de Week van de Jeugdliteratuur en er was zelfs Wereldboekendag gisteren.Waarom dan ook niet eens de kinderboeken voor de allerjongsten in het zonnetje plaatsen, een genre trouwens waarmee de Vlaamse letteren ook in het buitenland scoren: getuige bijvoorbeeld de nominatie van Michael De Cock voor de Duitse Jeugdliteratuurprijs.

Boeiende kinderverhalen

Kinder- en jeugdauteurs Stefan Boonen, Siska Goeminne en Jan de Kinder sloegen de handen in elkaar en timmerden voor morgen de eerste Kinderboekendag in elkaar met voor elk kind en volwassene wat lekkers: in een 70-tal boekhandels gaan er workshops door voor de kleinsten en worden er boeiende kinderverhalen verteld. Al wie naam en faam heeft in de wereld van de kinderliteratuur tekent present: van Els Beerten en Sylvia Vandenheede tot Pat Van Beirs, Kaat Vrancken en Kathleen Vereecken.

Boonen & co willen met deze eerste Kinderboekendag naar eigen zeggen vooral positieve aandacht genereren voor dit kleine maar fijne broertje van de jeugdliteratuur dat stilaan maar zeker een eigen plaats in de literatuur heeft veroverd.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners