E-boekenplatform Bliyoo belooft eindeloos leesplezier voor 9,95 euro

27/05/15 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Vanaf vandaag lanceert boekhandelketen Bruna met Bliyoo een Spotify of Netflix voor boeken én tijdschriften: tegen een maandelijks abonneegeld kan je naar hartenlust literatuur en magazines downloaden.

E-boekenplatform Bliyoo belooft eindeloos leesplezier voor 9,95 euro

Bliyoo mikt op 125.000 abonnees in Vlaanderen en Nederland binnen het jaar. © GF

Na twee maanden van proefdraaien lanceert Bruna vandaag Bliyoo, een e-platform voor het downloaden van boeken en tijdschriften. En zoals dat het geval is voor streamingdiensten als Spotify of Netflix kan de gebruiker tegen een bepaalde maandvergoeding onbeperkt gebruik maken van het aanbod.

Bliyoo biedt drie abonnementformules aan: ofwel ga je voor het binnenhalen van boeken op je pc, laptop, tablet of smartphone, ofwel voor tijdschriften. Die formule kost je 9,95 euro per maand. Wil je zowel boeken als tijdschriften op je digitale leestafel, dan leg je maandelijks 14,95 euro neer.

75 procent van alle digitale titels

Momenteel zijn er al duizenden titels beschikbaar en bedoeling is om op korte termijn minstens 75 procent van alle mogelijke gedigitaliseerde boeken en tijdschriften in de bibliotheek ter beschikking te hebben. Onderhandelingen met diverse uitgevers zijn nog bezig maar ondertussen is het aanbod toch al immens. Ook al gaat het dus nog niet echt om 'eindeloos leesbeplezier', zoals Bruna belooft, er valt toch al heel veel lekkers te beleven: van thrillers en hoogkaraatse schone letteren in het Nederlands of een andere taal tot tijdschriften uit de meest diverse sectoren.

Rijk Vlaams aanbod

Fred Zeegers, directeur van Bruna, geeft op de betaalsite Boekblad mee dat de dienst ook in Vlaanderen van start gaat en dat hij hoopt dat Nederlanders dankzij Bliyoo's aanbod van Vlaamse boeken en tijdschriften ook meer met de Vlaamse boeken- en tijdschriftenrijkdom kennis zullen kunnen maken én omgekeerd natuurlijk: "Vanuit Vlaanderen kregen we al te horen dat gebruikers blij zijn met bijvoorbeeld het aanbod Nederlandse tijdschriften dat zij hiermee tot hun beschikking hebben. Andersom hopen we dat Nederlanders gemakkelijker Vlaamse auteurs vinden."

Streefdoel: 125.000 abonnees binnen het jaar

Een ding staat vast: terwijl in Vlaanderen er nog geen eensgezindheid bestaat om één performant e-leesplatform voor boeken én tijdschriften uit te bouwen, hebben de Nederlanders met Bliyoo een serieuze voorsprong uitgebouwd. Zeegers hoopt het eerste jaar al 125.000 abonnees in Nederland en Vlaanderen te strikken.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners