Duitse uitgever weigert anti-islamboek Geert Wilders

30/01/13 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:02

De Duitse uitgever van Geert Wilders heeft beslist zijn anti-islamboek niet uit te geven. De inhoud van het boek zou in strijd zijn met de Duitse wetgeving.

De Duitse uitgever HJB heeft op het laatste moment besloten om het boek 'Zum Abschuss freigegeben' van Geert Wilders niet te publiceren. Volgens de uitgever is het boek 'niet met het Duitse recht te verenigen'.

Aanstaande zaterdag zou Wilders naar Duitsland komen voor de presentatie van zijn boek, maar dat evenement is nu afgeblazen.

Marked for Death

Het boek, dat eerder al in de Verenigde Staten onder de naam Marked for Death werd uitgegeven gaat over de strijd van Wilders tegen de islam.

De ondertitel van het boek zou zijn 'De waarheid over de oorlog van de islam in het westen'.

Teleurstelling

'Maar de rechtspopulistische scene van islamtegenstanders in Duitsland moet teleurgesteld worden,' schrijft de Süddeutsche Zeitung. De uitgever zag volgens de krant geen mogelijkheden om 'tot een door het Duitse recht te verdragen uitgave van het boek te komen'.

De Duitse uitgever van voornamelijk science-fiction-romans, waar onder enkelen die vanwege extreemrechtse inhoud op een verboden lijst zijn geplaatst, was niet bereikbaar voor commentaar. (Servaas van der Laan / Elsevier)

Lees meer over:

Onze partners