DeBuren presenteert City Books

13/08/10 om 12:44 - Bijgewerkt om 12:44

Het nieuwe literaire programma van deBuren is weer eivol en hoogst eigenzinnig: van City Books tot een literaire quiz.

Zopas maakte deBuren zijn jaarprogrammatie bekend. Zoals het de gewoonte is, programmeert het Vlaams-Nederlandse cultuurhuis haast elke dag een boeiend cultureel evenement in de breedste zin van het woord: van literaire gesprekken tot maatschappelijke debatten. Opvallend ook hoe minder mediatieke onderwerpen niet worden geschuwd: architectuur, plastische kunsten en wetenschappen worden door deBuren allesbehalve over het hoofd gezien.

Het literaire luik belooft heel wat lekkers. Guy Mortier, Winnie Sorgdrager en Jan Siebelink spreken deze herfst over hun favoriete boeken. David Van Reybrouck en Ellen Ombre zetten het Multatuli-jaar voort. Nieuw in de literaire programmering is 'Qwerty en Azerty', oftewel De Grote Literaire Quiz van de Lage Landen. En deBuren veilt, samen met KLARA, het bed van Elsschot.

Literaire hoogtepunt is de presentatie van het City Books-project in Oostende in het weekend van 25 en 26 september. Het is de opvolger van het multimediale Radioboeken-initatief. Een City Book is een verhaal of een reeks gedichten waarin een interessante stad centraal staat. Dat zijn niet de evidente steden: in plaats van Antwerpen kiest deBuren voor Oostende en in plaats van Amsterdam voor Utrecht. De verhalen worden aangevuld met foto's van jonge fotografen die ook in de gekozen stad resideren én met videoportretten: de City One Minutes.

City Books verschijnen als webtekst, e-book en podcast in het Nederlands, Frans en Engels en kunnen vanaf eind september gratis worden gedownload.

(bronnen: persbericht en jaarbrochure deBuren)

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners