'De Vlaamse literatuur verdient een internationaal platform' (Koen Van Bockstal)

17/01/14 om 20:28 - Bijgewerkt om 20:28

Op de jaarlijkse nieuwejaarsreceptie van het Vlaams Fonds voor de Letteren kreeg de Gentse Walry-boekhandelaar Paul Luyten vanavond de Parnassusprijs voor zijn verdiensten in het boekenvak.

'De Vlaamse literatuur verdient een internationaal platform' (Koen Van Bockstal)

Met de Parnassusprijs wil het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) personen eren die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaamse literatuur zonder zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen. Met de toekenning van de prijs aan Paul Luyten van de Gentse boekhandel Walry wil het VFL nogmaals het nauwelijks te overschatten belang van de (onafhankelijke) boekhandel in de verf zetten.

Leesbevordering

In zijn nieuwjaarstoespraak duidde VFL-directeur Koen Van Bockstal (zie afbeelding) twee prioriteiten aan in het beleid dat het VFL de volgende jaren zal voeren: "Leesbevordering is mensen kansen bieden op persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke emancipatie. Binnen het geïntegreerd letterenbeleid willen we daar in nauwe samenwerking met de Stichting Lezen nadrukkelijk op inzetten." De tweede beleidsprioriteit is de verdere uitbouw van het buitenlandbeleid. Het VFL is er immers van overtuigd dat "onze literatuur een internationaal forum en platform verdient".

(Bron: Persbericht) FH

Onze partners