De vijfde Nacht van de Poëzie

16/12/10 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Volgend jaar vindt er op 2 april een nieuwe legendarische Nacht van de Poëzie plaats in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Curator Michaël Vandebril maakt de eerste namen bekend.

Volgend jaar vindt er op 2 april een nieuwe legendarische Nacht van de Poëzie plaats in Kunstencentrum Vooruit in Gent.

Curator Michaël Vandebril maakt de eerste namen bekend van de line-up van vijftig spraakmakende dichters die zoals vanouds met entr'actes worden afgewisseld. De jongste deelnemende dichter is de 22-jarige reizende ster Maarten Inghels, de oudste de 87-jarige experimentele dichter Adriaan de Roover die volgend jaar een allerlaatste bundel aflevert.

Leonard Nolens, Gerrit Komrij, Johan Joos, Remco Campert, Delphine Lecompte, Ramsey Nasr, Andy Fierens en Menno Wigman vervolledigen het eerste lijstje van 10 dichters die hun opwachting maken. In de week van Gedichtendag worden alle 50 dichters bekendgemaakt. De verkoop start vandaag, 15 december 2010.

Genomineerde boekgedichten

Gerrit Komrij selecteerde de vijf genomineerde inzendingen van boekgedichten. Een boekgedicht bestaat uit titels van bestaande boeken die je zo stapelt dat ze - als je ze van boven naar beneden leest - een gedicht vormen. Eén maand na de oproep tijdens de Boekenbeurs telde het aantal inzendingen niet minder dan 100 boekgedichten.

De vijf genomineerde boekdichters zijn Koen Bauwens, Guy Bourgeois, Christine Steel, F. Maurits en Steven Van Ammel. U kan de genomineerde boekgedichten nalezen op www.denachtvandepoezie.be.

Op Gedichtendag wordt de winnaar bekendgemaakt in de Gentse bibliotheek. Hij of zij ontvangt 2 april 2011 op het podium een oorverdovend applaus van het nachtelijke publiek en een pakket gesigneerde bundels van alle aanwezige dichters. De vijf genomineerde boekgedichten worden tijdens de Nacht ook tentoongesteld.

De partners die de 5de Nacht van de Poëzie mogelijk maken zijn het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Knack, het Poëziecentrum en Vooruit.

Praktisch

5de Nacht van de Poëzie

2 april 2011 - 20u - Kunstencentrum Vooruit - Gent.

Tickets via www.vooruit.be of tel. 09 267 28 28

5de Nacht van de Poëzie op Gedichtendag

-Prijsuitreiking Boekgedichten met optredens van Christophe Vekeman en Stijn Vranken

-Boekpresentatie poëziebloemlezing 'Mijn tweede stem' van Guido Lauwaert, bezieler van de Nacht van de Poëzie, met een inleiding door Karl Van den Broeck (Knack)

27 januari 2011 - 15u - Hoofdbibliotheek Zuid - Graaf van Vlaanderenplein 40 - Gent

Gratis, reserveren verplicht: bibliotheek@gent.be

Lees meer over:

Onze partners