De terugkeer van Georges Simenon

26/08/14 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:07

Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van Simenons overlijden brengt De Bezige Bij de komende maanden zijn beklijvendste romans in een nieuwe vertaling uit.

De terugkeer van Georges Simenon

© Belga

Op donderdag 4 september zal het 25 jaar geleden zijn dat de Luikse auteur Georges Simenon, grootmeester van de no nonsense-detective, in het Zwitserse Lausanne op 86-jarige leeftijd overleed. Aanleiding voor de Bezige Bij om enkele van zijn beste romans in een nieuwe Nederlandse vertaling op de markt te brengen.

John Simenon

Gisteren was John Simenon, zoon van, te gast in België om de heruitgave van papa's romans wat extra glans te geven. In eerste instantie worden vier van Simenons beste romans nu heruitgebracht in een kersverse vertaling: 'De blauwe kamer', 'De danseres van Gai-Moulin', 'De premier' en 'Een misdaad in Holland' krijgen zo een nieuw kleedje.

Onverbloemd raak

Niet alleen zijn Maigret-romans worden afgestoft, maar ook enkele van zijn beste psychologische romans. Na de release van deze eerste vier romans begin september, komen in februari 2015 'Brief aan mijn rechter', 'De burgemeester van Veurne', 'De gele hond' en 'Het lijk bij de sluis' opnieuw uit.

Simenon wordt wereldwijd geprezen voor zijn onverbloemde, rake stijl waar menige beginnende auteur zo zijn voordeel mee kan doen. Geen overbodige luxe dus dat zijn meesterwerken nu opnieuw in een frisse vertaling te krijgen zullen zijn.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners