De gezondheid van Gabriel Garcia Marquez is zeer wankel

15/04/14 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:59

De gezondheid van Gabriel  Garcia Marquez is zeer wankel

Gabriel Garcia Marquez © Reuters

De 87-jarige Nobelprijswinnaar voor de Literatuur keerde vorige week naar huis terug in Mexico-stad nadat hij acht dagen in het ziekenhuis had gelegen met een zware longontsteking.

Volgens Mexicaanse media heeft de schrijver opnieuw kanker. Volgens zijn echtgenote en twee zonen is de gezondheidstoestand van Garcia Marquez "stabiel maar zeer wankel" en zijn er risico's op "complicaties die te maken hebben met zijn leeftijd".

Lymfeklierkanker

De schrijver werd vijftien jaar geleden getroffen door lymfeklierkanker. Volgens de Mexicaanse krant El Universal heeft die zich opnieuw gemanifesteerd, met uitzaaiingen naar onder meer longen en lever. De familie van Garcia Marquez en zijn dokters zouden gezamenlijk besloten hebben om hem niet meer te behandelen, maar hem thuis "palliatieve zorgen" toe te dienen.

Garcia Marquez woont sinds 1961 in Mexico, maar verbleef ook periodes in Cartagena, Barcelona en Havana. Hij heeft zich al jaren teruggetrokken uit het openbare leven. De schrijver is bekend van werken als "Honderd jaar eenzaamheid" en "Liefde in tijden van cholera" en ontving in 1982 de Nobelprijs voor de Literatuur. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners