Boongenootschap doet dan toch mee aan Boonfestiviteiten

Het Boongenootschap weigerde aanvankelijk deel te nemen aan het Boonjaar, maar keert nu terug op die beslissing.

Het Boongenootschap had een werksubsidie van 6.000 euro aangevraagd bij het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) om het voortbestaan van het genootschap te verzekeren én voor een gelegenheidsuitgave in de vorm van een huldeboek. Toen bleek dat het VFL geen gevolg zou geven aan de aanvraag, weigerde het Boongenootschap nog officiële Boonfestiviteiten te steunen.

De Aalsterse Schepen van Cultuur Dylan Casaer betreurde dat het Boongenootschap niet zou deelnemen aan het Boonjaar en nodigde voorzitter Willem Roggeman uit voor een gesprek. Met succes, zo blijkt nu.

Steun voor Boongenootschap

Schepen Casaer: “Wij hebben besloten om 300 exemplaren van het huldeboek aan te kopen. Het boek zal verkocht worden in de museumshop van de Boontentoonstelling ‘Rebellen’.” Die tentoonstelling in het Stedelijk Museum ’t Gasthuys belicht de historische romans van de schrijver, zoals ‘Jan de Lichte’, ‘Pieter Daens’ en het ‘Geuzenboek’.

Voorzitter Willem Roggeman van het Boongenootschap is heel tevreden met het initiatief van de stad Aalst. “De ochtendlucht ziet weer rood voor het Genootschap. Zonder die steun hadden we het echt niet gered”, klinkt het.

Boonjaar feestelijk van start

Op donderdag 15 maart, de dag waarop de schrijver zijn 100ste verjaardag zou gevierd hebben, wordt het Boonjaar feestelijk geopend in Aalst. De belangstelling voor de festiviteiten rond schrijver Louis Paul Boon is overigens groot en dat is, volgens de stad Aalst, het beste bewijs dat de schrijver nog sterk leeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content