Boekenbeurs 2015 focust op kinder- en jeugdliteratuur (en speeddating)

31/08/15 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:34

Gisteren werd de affiche voor de Antwerpse Boekenbeurs op de Cultuurmarkt gelanceerd: ze toont de Boekenbeurs als ontmoetingsplaats voor jongeren van alle leeftijden.

Boekenbeurs 2015 focust op kinder- en jeugdliteratuur (en speeddating)

© Boek.be

De Antwerpse Boekenbeurs probeert altijd de jongeren - van kinderen tot scholieren - warm te maken voor de wereld van het boek maar dit jaar staan ze echt in de picture: de affiche voor de Boekenbeurs 2015 - getekend door illustrator Sebastiaan Van Doninck - accentueert dat.

Boekentobogan

Boekenbeurs 2015 focust op kinder- en jeugdliteratuur (en speeddating)

© Boek.be

De Antwerpse Cultuurmarkt van gisteren geeft traditioneel de aftrap voor het kunsten- én literatuurseizoen. Nu al enkele jaren wordt er daarom ook de affiche voor de komende Boekenbeurs voorgesteld die dit jaar van zondag 31 oktober tot en met woensdag 11 oktober doorgaat.

De Boekenbeurs zal dit jaar dus extra veel activiteiten organiseren rond kinder- en jeugdliteratuur en de affiche met zijn speelse boekentobogan illustreert dat. De details over het programma zelf worden pas later bekend gemaakt maar nu al geeft Boek.be algemene informatie vrij over vier geplande themadagen.

Zondag 1 november: goed gevoel

Evenementen rond geestelijke gezondheid: hoe je de laagtes in het leven overwint en de hoogtes vasthoudt. Met speciale aandacht voor moederschap en puberen, geluk, hoop en liefde, familiebanden, depressie en zelfontplooiing.

Dinsdag 3 november: ladies night

Nocturne met vrouwelijke auteurs op alle podia. Demo's en workshops op de stands. Met girl's evening voor meisjes van 10 tot 14 jaar.

Donderdag 5 november: nocturne voor professionals

Een avondvullend en gevarieerd programma voor en door professionals. De bezoeker kan zelf in gesprek gaan tijdens speeddatingsessies op de stands van de wetenschappelijke en educatieve uitgevers. Experts uit verschillende domeinen geven dan persoonlijk antwoord op individuele vragen. Er is daarvoor telkens tien minuten per bezoeker per expert voorzien.

Dinsdag 10 november: literaire nocturne

Niet alleen debutanten maar ook door de wol geverfde auteurs geven acte de présence. Poëziefluisteraars zorgen voor de sensuele noot.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners