Boeken zoeken met Phara de Aguirre en vrienden

30/07/13 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:10

Boek.be vernieuwde zijn website waardoor de gebruiker nog meer op zoek kan gaan naar info over boeken.

Boeken zoeken met Phara de Aguirre en vrienden

© boek.be

Boek.be heeft zijn website opgefrist. De overkoepelende belangenvereniging voor het boekenvak brengt nu ook regelmatig wat boekennieuws en heeft zijn functie van boekenzoeker opgewaardeerd.

Tien BV's - van VRT-journaliste Phara de Aguirre tot mediafenomeen Jan Leyers - bezorgen hun boekenplankje met ideale vakantielectuur. Zij dienen als opstapje om lezers ook te overtuigen hun eigen leeslijstje in te brengen. Op die manier wil Boek.be zoveel mogelijk mensen in contact brengen met het immense boekenaanbod.

Boekenzoeker

Boek.be is bezig met zijn functie van boekenzoeker te optimaliseren. Rechtstreeks opzoeken via auteursnaam is er nog niet bij maar wie een boekentitel intikt, vindt dus wel basisinfo over het boek in kwestie. Voorlopig zijn dat de elementaire bibliografische gegevens (prijs en uitgeverij) en de flaptekst maar op termijn zou ook een biootje van de auteur, recensies over het boek in kwestie en filmpjes te zien moeten zijn.

Om de vernieuwde boekenzoekersfunctie extra in de verf te zetten, werd een lezersactie op touw gezet waardoor tot einde augustus boekencheques ter waarde van 25 euro kunnen worden gewonnen.

Frank Hellemans

Onze partners