Biografie Marie-Rose Morel verschijnt in november

12/07/11 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:20

Koen Dillen en Frank Vanhecke werken samen aan een biografie over Marie-Rose Morel die in het najaar bij Standaard Uitgeverij verschijnt.

'Het wordt een boek van meer dan 300 bladzijden met vele herinneringen, getuigenissen, documenten en foto's. Een beetje hetzelfde concept als 'De Wolken', het veelbesproken boek over Hugo Claus.' Koen Dillen, zoon van Vlaams Belang-oprichter Karel Dillen, vertelt in Gazet van Antwerpen hoe hij bezig is aan een biografie over Marie-Rose Morel.

Dillen, die zelf onlangs het Vlaams Belang vaarwel zei, had nauw contact met Morel in de laatste maanden van haar leven. Met deze bio over Morel is Dillen niet aan zijn proefstuk toe. Onder de schuilnaam Vincent Gounod schreef hij een opgemerkte biografie over de Franse president François Mitterand.

Co-auteur van de Morel-biografie is Frank Vanhecke, echtgenoot van Morel, die persoonlijke herinneringen belooft maar ook politiek brisante nieuwtjes: 'Het wordt een hommage aan Marie-Rose, maar ook een politiek onthullend boek.'

Morel verkocht van 'Geloof, hoop en liefde', het dagboek waarin ze haar strijd tegen kanker beschreef, 55.000 exemplaren.

Frank Hellemans

Onze partners