Antwerpse fantasybeurs hoopt op 10.000 bezoekers

09/04/15 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

In Antwerp Expo vindt op zondag 26 april voor de vijfde keer Antwerp Convention plaats, een fantasy-, sci-fi- en horrorbeurs waar fans van het genre hun favoriete stripauteurs of personages uit televisiereeksen als Game of Thrones, Doctor Who en Star Trek tegen het lijf kunnen lopen.

Antwerpse fantasybeurs hoopt op 10.000 bezoekers

© BELGAIMAGE

Je kan er ook onder meer arcade en board games spelen, op afstand bestuurde robots elkaar te lijf zien gaan of deelnemen aan een cosplay-verkleedwedstrijd. Het evenement wordt gevoelig uitgebreid en mikt daarom op 10.000 bezoekers, na de zowat 7.000 van vorig jaar.

Antwerp Convention is een soort Vlaamse "Comic Con" met een tweehonderdtal standhouders die films, affiches, speelgoed, gadgets, strips, boeken, kleding, spelletjes en memorabilia aan de man brengen. Traditioneel zijn er ook heel wat signeersessies van auteurs en acteurs.

Favorieten

De blikvangers van deze vijfde editie zijn Gates McFadden (dr. Beverley Crusher in Star Trek), Game of Thrones-acteurs als Ian McElhinney (Barristan Selmy) en Kate Dickie (Lysa Arryn), comic- en graphic noveltekenaar Clint Langley (Marvel, Judge Dredd), Peter Davison (de vijfde Doctor Who) en striptekenaar Marc Legendre (Biebel, Amoras).

"Een kwart van onze bezoekers zijn normaal gezien mensen die echt fanatiek met het genre bezig zijn", zegt Liesbeth Vermaercke, communicatieverantwoordelijke van Antwerp Convention. "De rest bestaat voornamelijk uit gezinnen met kinderen. Er valt dan ook heel wat te beleven, het is zeker niet uitsluitend een niche-evenement."

Antwerp Convention vindt plaats op zondag 26 april van 10 tot 18 uur. Tickets kosten 12 euro in voorverkoop en 14 euro aan de kassa. Kinderen onder de 10 jaar die vergezeld zijn van een volwassene mogen gratis binnen.

(Belga)

Onze partners