Annie Proulx komt naar Turnhouts verhalenfestival

27/11/12 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Op zaterdag 15 december is het kruim van de korte verhalenvertellers te gast in Turnhout: van Sandro Veronesi tot Philippe Claudel en Cees Nooteboom.

De line-up van het verhalenfestival dat Turnhout 2012 op zaterdag 15 december afsluit, oogt indrukwekkend. Niet alleen bekende buitenlands auteurs, zoals de Amerikaanse auteur Annie Proulx en de nieuwste Chileense sensatie Alejandro Zambra komen voorlezen maar ook veel Vlaams talent.

De Lange Nacht van het Korte Verhaal is het slotevenement van het cultuurfestival Turnhout 2012. In De Warande komen bekende internationale en Vlaamse auteurs op 15 december de kunst van het kortverhaal - of korte verhaal - eren. Zopas werd het programma voorgesteld.

Annie Proulx, Philippe Claudel, Sandro Veronesi en Alejandro Zambra zijn de bekendste namen uit het buitenland. Cees Nooteboom en A.L.Snijders, de kampioen van het Zeer Korte Verhaal, zakken af uit Nederland . Walter van den Broeck, Kristien Hemmerechts, Dimitri Verhulst, Annelies Verbeke en AKO-winnaar Peter Terrin zijn maar enkele van de vele Vlaamse schrijvers die eveneens present tekenen.

Omdat Turnhout 2012 ook mensen wil bereiken die vaak moeilijk of niet naar literaire manifestaties (kunnen) gaan, is er een speciaal namiddagprogramma voorzien. Daarin zullen, naast een aantal namen uit de bovenstaande lijst ook Michael De Cock, Marnix Peeters, Leo Pleysier, Brigitte Van Aken, Manu Van der Aa (over Renier Snieders) en Vitalski voorlezen in een woonzorgcentrum, een ziekenhuis, de gevangenis en in drie sociale woonwijken van de stad Turnhout.

Bedoeling is om van dit festival, dat De Warande samen met Passa Porta organiseert, een blijver te maken. De tweede editie vindt plaats tijdens het internationale Passa Porta Festival, op zaterdag 23 maart 2013 in het Brusselse kunstencentrum Flagey.

Frank Hellemans

DATUM
zaterdag 15 december 2012 // aanvang 19.30 uur
De Warande (Turnhout)

TICKETPRIJZEN

12 euro // 10 euro

Onze partners