Anne Holt - Hoogtelijn

17/06/09 om 20:00 - Bijgewerkt om 19:59

De Noorse thrillerschrijfster Anne Holt, ooit minister van Justitie, schreef met Hoogtelijn een geslaagde klassieke whodunit over treinpassagiers die tijdens een sneeuwstorm in een hotel belanden.

Anne Holt - Hoogtelijn
Uitgeverij: Cargo
Aantal pagina's: 304
ISBN: 978-90-234-4026-0

Tijdens een sneeuwstorm ontspoort een trein hoog in Noorwegen. Van hulp is door de barre weersomstandigheden geen sprake. De passagiers belanden in een hotel.

Onder hen de beroemde televisiedominee Cato Hammer. Hij wordt al tijdens de eerste nacht vermoord. Kort daarop volgt er een tweede slachtoffer. Gewezen rechercheur Hanne Wilhelmsen wil de dader ontmaskeren.

De Noorse thrillerschrijfster Anne Holt, ooit minister van Justitie, beschrijft in Hoogtelijn uitstekend de beklemmende sfeer in het hotel.

Haar lesbische ex-rechercheur Wilhelmsen heeft na een werkongeval haar roze Harley-Davidson voor een rolstoel geruild. Ze is een harde tante, vooral voor zichzelf. Maar iemand met een scherp oog, een snelle geest en met empathie voor gedreven mensen.

De geheimzinnige passagiers in de laatste treinwagon zorgen nog voor extra suspense in deze geslaagde klassieke whodunit.

Fred Braeckman in Weekend Knack

Onze partners