Algemeen directeur Koen Clement verlaat WPG Uitgevers

07/04/16 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:57

De topman van mediabedrijf WPG Uitgevers Koen Clement heeft aangekondigd dat hij na de zomer vertrekt. Totdat er een opvolger is gevonden, blijft Clement (52) in functie, daarna verhuist hij met zijn gezin terug naar België om familiale redenen.

Algemeen directeur Koen Clement verlaat WPG Uitgevers

© Belga

Clement verruilde in 2008 zijn directiefunctie bij De Persgroep voor de positie van algemeen directeur bij WPG Uitgevers, het Nederlands-Belgische concern waar onder andere educatieve uitgeverij Zwijsen, literaire uitgeverij De Bezige Bij, Standaard Uitgeverij en vele tijdschriften zoals Vrij Nederland, Voetbal International en Happinez magazine deel van uitmaken.

Femke Halsema, voorzitter van de Raad van Commissarissen van WPG: "Dit is een persoonlijke beslissing van Koen, die we vanzelfsprekend respecteren maar ook zeer betreuren. Hij was voor WPG de ideale moderne ondernemer die inspeelt op een moeilijke markt en tegelijkertijd begrijpt welke culturele waarden daarbij moeten worden verdedigd. Onder zijn leiding heeft WPG in financiële prestaties een aantal van haar beste jaren gekend. De laatste jaren, toen de markt voor boeken en tijdschriften onder druk kwam te staan, heeft hij WPG vaardig door een moeilijke reorganisatie geloodst. Aan hem danken we dat het gemoderniseerde bedrijf nu op volle kracht aan een nieuwe fase is begonnen." (Belga)

Onze partners