25-jarige uitgeverij Garant looft Studieboekprijs uit

18/12/14 om 15:03 - Bijgewerkt om 15:02

Naar aanleiding van haar 25-jarig bestaan - en ook omdat studenten graag een rechttoe rechtaan cursusboek willen - schrijft Garant een prijs uit voor het best en helderst geschreven studieboek.

25-jarige uitgeverij Garant looft Studieboekprijs uit

© GF

'Uit de vele gesprekken die wij voeren met studenten op universiteiten en hogescholen, wordt duidelijk dat zij vooral een rechttoe rechtaan studieboek willen', aldus Huug Van Gompel, algemeen directeur van Garant-Uitgevers, met vestigingen in Antwerpen en Apeldoorn. Daarom besloot hij met zijn uitgeverij Garant een Studieboekprijs uit te schrijven. Op die manier hoopt hij het 25-jarig bestaan van de uitgeverij extra luister te geven.

Studieboek in print

Het gaat goed met het wetenschappelijke boekenbedrijf in Vlaanderen. Garant is naast Acco en LannooCampus één van de bekendste uitgeverijen die zich toeleggen op studieboeken voor het hoger onderwijs. Van Gompel zegt nu dat studenten ondanks de powerpointpresentaties en andere digitale snufjes vragende partij blijven voor het oerdegelijke, helder geschreven studieboek in print. De prijs voor het best geschreven studieboek bedraagt 2015 euro en natuurlijk incasseert de schrijver ervan de gebruikelijke auteursrechten.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners