13.000 deelnemers voor 5de Toast Literair

© -

Gisteren namen zo’n 13.000 literatuurliefhebbers deel aan de grootste taal- en leesbrunch van Vlaanderen: Toast Literair van het Davidsfonds.

Zondagse literaire evenementen zitten duidelijk in de lift. Lezen op Zondag van bezieler Cyriel Van Tilborgh, programmeert tweemaandelijks al sinds 2007 z’n zondagse champagnebrunch. Ook Overlezen in Turnhout, met onder anderen Karl van den Broeck, Het Penhuis van Gie Devos in Kortrijk en het Mechelse Open Boek van Greet Pluymers slagen er in om op zondagvoormiddag een trouw publiek van literatuurliefhebbers uit bed te jagen. Toast Literair, de lustrumeditie van het 140-jarige Davidsfonds, lokte gisteren zelfs 13.000 geïnteresseerden: 1.000 meer dan vorig jaar.

200 activiteiten

Op het programma van deze Toast Literair stonden, gespreid over heel Vlaanderen, 200 literaire activiteiten in combinatie met een ontbijt of aperitief. De activiteiten varieerden van auteursontmoetingen, literaire winterwandelingen en poëtische vertellingen tot talig theater. Flink wat bekende namen zoals Bernard Dewulf, Griet Op de Beeck, Peter Terrin, Annelies Verbeke, Tom Naegels, Ann De Craemer en Elvis Peeters toostten mee.

Vooral in Oost-en West-Vlaanderen – met respectievelijk 3.490 en 3.294 deelnemers – swingden de bezoekerscijfers de pan uit, aldus een persbericht van Het Davidsfonds.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content