120 kaarsen voor Agatha Christie

14/09/10 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

Morgen wordt wereldwijd de 120ste geboortedag van Agatha Christie gevierd. Bij ons gebeurt dat onder andere met een nieuwe Christie-site.

'De lieve oma met de roze wangetjes', zoals iemand de beroemde detectiveschrijfster Agatha Christie (1890-1976) ooit noemde, krijgt voor deze verjaardag een officiële Nederlandstalige website. Op de site is ruimte voor nieuws, foto's, archiefbeelden en interviews, zoals een speciaal jubileuminterview met de kleinzoon van Agatha Christie.De site wordt meteen een platform voor fans om met elkaar over Agatha Christie en haar boeken te praten.

Leuk is de start van de Christie whodunit schrijfwedstrijd. Je kan je verdiepen in de mysterieuze verdwijning van Agatha Christie op 3 december 1926. Elf dagen was ze spoorloos en tot op de dag van vandaag weet niemand wat er toen écht gebeurd is. Het is aan de deelnemers om even te fantaseren en er een verhaal rond te schrijven. De winnende verhalen worden uitgegeven in een unieke Agatha Christie verhalenbundel.

Vanaf deze maand worden ook de 75 delen van de Agatha Christie 'pastelreeks' voor het eerst als e-boek uitgegeven. Deze titels zullen later ook via Printing on Demand beschikbaar zijn. Daarnaast verschijnt voor het eerst een Agatha Christie in Dwarsliggerformaat: in 'Dubbele Moord' worden twee van haar succesvolste verhalen - 'Moord in de Oriënt-Express' en 'Moord op de Nijl' - gebundeld.

Fred Braeckman

Lees meer over:

Onze partners