11.000 deelnemers voor Toast Literair

20/01/13 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:51

11.000 deelnemers waren aanwezig bij de grootste taal- en leesbrunch in Vlaanderen: Toast Literair.

Dat is 1.000 deelnemers meer dan vorig jaar. Op het programma stonden 170 literaire activiteiten én een live-uitzending van het Radio 1-programma Touché vanuit theater 't Arsenaal in Mechelen.

Tijdens de derde editie van Toast Literair programmeerden zo'n 170 Davidsfonds afdelingen over heel Vlaanderen evenveel literaire activiteiten waarop iedereen welkom was.

Toast Literair was een ochtend vol auteursontmoetingen, theateropvoeringen, smakelijke vertellingen, poëtische voordrachten en nog veel meer. Onder andere Kristien Hemmerechts, Vitalski, Elvis Peeters, Mark Eyskens, Brigitte Raskin en An Olaerts gaven het beste van zichzelf.

Ook kinderen en jongeren konden proeven van literaire en andere lekkernijen. Op flink wat plaatsen was een jeugdauteur te gast of was een apart luik voor kinderen voorzien. Kortom, Toast Literair bracht de winterse gezelligheid, de passie voor literatuur en een heerlijk ontbijt samen in een spetterende activiteit voor het hele gezin.

Exclusief voor Toast Literair presenteerde Friedl' Lesage haar Radio 1-programma Touché live vanuit theater 't Arsenaal in Mechelen. Met auteur en stand-upcomedian Joost Vandecasteele voerde ze een gesprek over leven en werk, schoonheid en troost, passie en kunst ...

Lees meer over:

Onze partners