Vrije Tribune
Vrije Tribune
Hier geven we een forum aan columnisten en gastbloggers
Opinie

24/12/10 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Beste Sven Gatz en andere spelers in het Vlaamse Parlement,

De uitspraken die vielen in het Vlaamse Parlement, naar aanleiding van de Aconcagua 2010-expeditie, betreuren wij (partners en families van de expeditieleden) bijzonder.

De minister-president, en in zijn kielzog de klimmers, bestempelen als primaten getuigt absoluut niet van goede smaak noch van een goed inzicht in de doelstellingen van deze beklimming. Welke is uw motivatie om zo kras uit te halen naar al deze mensen die zich inzetten voor een nobel doel? Waren de andere talrijke afwezigen in het Vlaamse parlement zich eveneens aan het inzetten voor het goede doel?

Wij zouden het bijzonder spijtig vinden dat, door deze politieke spelletjes, het uiteindelijke doel van de Aconcagua-expeditie ondergesneeuwd zou geraken.

18 astmapatiënten verleggen hun grenzen om iedereen ervan te overtuigen dat sport hun levenskwaliteit aanzienlijk kan verbeteren. Bovendien willen ze jonge astmapatiënten aanmoedigen om aan hun conditie te werken en op deze wijze hun ademhaling beter onder controle te houden. Tenslotte worden door de aanwezige artsen de nodige longfunctietesten verricht die verder wetenschappelijk onderzoek zullen toelaten.

Wil u de inzet en doorzetting van deze astmapatiënten, hun begeleidende dokters, hun coaches van Energy Lab en hun peters van het project, Fred Deburghgraeve en Vlaams minister-president Kris Peeters steunen, dan kan u een gift schenken ten voordele van de astmaliga op het nummer 000-1192813-04. De fondsen worden gebruikt voor extra wetenschappelijk onderzoek rond astma en andere longaandoeningen en in het bijzonder voor de organisatie van aangepaste sportkampen voor kinderen met astma.

Wie de expeditieleden op de voet wil volgen, kan terecht op www.aconcagua2010.be of http://blog.sport.be/aconcagua2010
Tenslotte, wij zijn enorm fier dat minister-president Kris Peeters het peterschap over dit project op zich heeft genomen en dat hij het engagement dat hij 1 jaar geleden is aangegaan volledig wil nakomen. Voor elk van de 18 astmapatiënten betekent zijn aanwezigheid en zijn inzet voor het project dan ook een grote blijk van waardering en erkenning. Wij duimen dat de voltallige groep de top mag halen!

De thuisblijvers van het Aconcagua team

Onze partners