Koen Meulenaere

Bernadette Stippelmans

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Bernadette Stippelmans. Er zijn zo van die namen die een hele dag door je geest kunnen blijven spoken.

Bernadette Stippelmans. Er zijn zo van die namen die een hele dag door je geest kunnen blijven spoken. Jacques Sys bijvoorbeeld.

Maar Bernadette Stippelmans is toch nog van een hogere categorie. Lijkt de naam voor een nevenfiguur uit Suske en Wiske, een kennis van tante Sidonie. Of uit Kiekeboe, tegen de nieuwe sportkar van Fanny gereden.

Vorige week had Sport/Voetbalmagazine het over haar. Bernadette Stippelmans is uit Limburg, het zou weer eens moeten lukken, en is getrouwd met Stefaan Mignolet. En dan bent u meteen mee: de moeder van Simon Sunderland. Woonden, en nomen is hier hopelijk geen omen, in de Brandhoutstraat in Brustem, naar wij vernemen ‘het mooiste dorp van Haspengouw’.

Dat zal dan niet lang meer duren. Concertorganisator Herman Schuermans wil met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar namelijk een duwtje geven in de rug van zijn politieke vriend Roland Duchâtelet, eerste schepen in Sint-Truiden, eigenaar van STVV, en de Antonio Gaudi van Stayen. Vergeet moderne creaties als Brasilia of Louvain-la-Neuve, wat op en rond (en onder) Stayen wordt opgetrokken, overtreft alle nieuwbouwsteden in de wereld.

Een hotel staat er, een half voetbalstadion ook, het kunstgras is gezaaid, men is bezig met ondergrondse en bovengrondse en in de lucht zwevende parkeerterreinen, met flatgebouwen, winkelcentra, congrescentra, en expohallen. Er komt een tweesterren- en een fastfoodrestaurant, een skilift, een zwembad, een golfterrein, twee warenhuizen, en een JBC-vestiging.

Daarnaast een omnisporthal, een tennisclub, een appelmuseum, en een kinderboerderij. Het staat allemaal ingekleurd in de plannen van de STVV-baas die in één term zijn samen te vatten: Rolandville.
Een spoorlijn is er al. Er moet achter de staantribune enkel nog een station komen, met een ondergrondse toegang naar het stadion en naar het hotel. Op de steenweg achter diezelfde staantribune is een eroscentrum reeds in gebruik, meer dan één zelfs. Een vliegveld en een helihaven zijn er ook, slechts een paar kilometer verderop. Je kunt er met straaljagers en jachtbommenwerpers landen. En daar komt dus ook nog het beste muziekfestival ter wereld. Zes festivaldagen, vijf verschillende podia, dertig topacts, zeventien euro voor een pint.

Het enige wat in Sint-Truiden nog ontbreekt, is een goede rechtsback. Maar nu Duchâtelet een van zijn bedrijven heeft verkocht voor 46 miljoen euro, moet er in die prijscategorie wel iemand te vinden zijn. Bij Anderlecht schijnt nu een goede te zitten.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content