Zwitserse onderzoekers bij TopTours voor onderzoek busongeval

28/03/12 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:10

Leden van de Zwitserse rogatoire commissie, die in ons land zijn voor het onderzoek naar de oorzaak van het busongeval in Sierre, hebben een bezoek gebracht aan reisorganisator Toptours in Aarschot.

Zwitserse onderzoekers bij TopTours voor onderzoek busongeval

© Reuters

Samen met Belgische politiemensen voerden ze er technische onderzoeken uit bij een identieke autocar als die die verongelukte. Ook werden verhoren afgenomen. Dat meldt het Leuvense parket.

De Zwitserse rogatoire commissie bestaat uit de eerste procureur van het kanton Wallis en zes politiemensen.

Bij het bezoek aan Toptours, de eigenaar van de verongelukte bus, waren vijf Zwitserse agenten aanwezig. Ze kregen de steun van vijf leden van de politiezone Aarschot, een verkeersdeskundige van de federale verkeerspolitie Bertem, twee onderzoekers van het labo van de federale gerechtelijke politie Leuven en een tolk.

Verhoren kinderen
De Zwitsers praten deze week ook met kinderen die het busongeval overleefden. Maandag werd samen met de ouders bekeken onder welke voorwaarden deze verhoren kunnen plaatshebben.

Alle dagen van de week zijn zulke gesprekken gepland. In het belang van de privacy van de ouders en de kinderen verstrekt het Leuvens gerecht geen details over het precieze tijdstip en locatie van deze verhoren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners