Zwitsers restaurant nummer 1 van "La Liste"

12/12/15 om 10:56 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Belga

(Belga) Het Restaurant de l'Hôtel de Ville in het Zwitserse Crissier staat bovenaan "La Liste", een lijst van toprestaurants die onder impuls van Frankrijk tot stand kwam als tegenhanger van de Britse rangschikking "50 Best Restaurants".

Het driesterrenrestaurant van de Frans-Zwitserse chef Benoît Violier, in de omgeving van Lausanne, gaat Per Se in New York vooraf, dat ook drie sterren heeft in de Michelingids en door de Amerikaanse chef Thomas Keller geleid wordt. Het restaurant Kyo Aji in Tokio staat op de derde plaats van deze "rangschikking van rangschikkingen" aan de hand van een algoritme op basis van de resultaten van een 200-tal gastronomische gidsen uit de wereld en meningen op websites. In de top 10, die vandaag door de organisatoren van "La Liste" bekendgemaakt werd, staan nog vier andere Franse chefs. De lijst wordt aangestuurd door de Franse diplomaat Philippe Faure, die ook voorzitter is van de toeristische promotiedienst Atout France. Ze is het antwoord op de invloedrijke Britse rangschikking "World's 50 Best Restaurants", waarin Franse chefs weinig voorkomen en die omstreden zou zijn vanwege ondoorzichtige methodes. De eerste tien restaurants: 1. Restaurant de l'Hôtel de Ville, Crissier; 2. Per Se, New York; 3. Kyo Aji, Tokio; 4. Guy Savoy, Parijs; 5. Schauenstein, Fürstenau (Zwitserland); 6. El Celler de Can Roca, Gerona (Spanje); 7. Kyubei, Tokio; 8. Maison Troisgros, Roanne (Frankrijk); 9. Auberge du Vieux Puits, Fontjoncouse (Frankrijk); 10. Joël Robuchon, Tokio. (Belga)

Onze partners