Zweedse coalitie wil 40 miljoen snelheidscontroles per jaar

25/08/14 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

De centrumrechtse onderhandelaars voor de Zweedse coalitie van N-VA, CD&V, Open VLD en MR, willendubbel zoveel snelheidscontroles doorvoeren: 40 miljoen per jaar.

Zweedse coalitie wil 40 miljoen snelheidscontroles per jaar

Er komt zeker een nieuwe flitsmarathon, zoals die van 17 en 18 april. Wanneer precies staat nog niet vast, maar vermoedelijk zal het ergens in het najaar zijn. Dat blijkt uit een intern magazine van de politie. Tijdens zo'n flitsmarathon voert de politie gedurende 24 uur extra snelheidscontroles uit op alle mogelijke plaatsen. © BELGA

De centrumrechtse onderhandelaars voor de Zweedse coalitie van N-VA, CD&V, Open VLD en MR, willen dat er voortaan 40 miljoen snelheidscontroles per jaar gebeuren met bemande camera's, bovenop die met onbemande toestellen.

Dat komt neer op meer dan een verdubbeling, schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Er zal vooral op autosnelwegen worden gecontroleerd, maar ook op secundaire wegen.

De vier partijen willen ook dat gemiddeld één autobestuurder op drie per jaar wordt gecontroleerd op alcohol, drugs en gordeldracht. Ook verkeersagressie wordt fors aangepakt. (Belga/SD)

Onze partners