Zwartrijder slaat conducteur bewusteloos in Antwerpen-Centraal

12/06/13 om 14:59 - Bijgewerkt om 14:59

In het station Antwerpen-Centraal heeft een agressieve zwartrijder enkele rake klappen uitgedeeld aan een treinbegeleider. De conducteur raakte gewond en verloor zelfs even het bewustzijn. De dader kon ontkomen en is nog steeds voortvluchtig.

Zwartrijder slaat conducteur bewusteloos in Antwerpen-Centraal

© Belga

In Antwerpen-Centraal heeft een agressieve zwartrijder enkele rake klappen uitgedeeld aan een treinbegeleider. De conducteur raakte gewond en verloor zelfs even het bewustzijn. De dader kon ontkomen en is nog steeds voortvluchtig.

Het incident deed zich voor om iets na 9 uur op een trein van het Nederlandse Roosendaal naar Puurs, zo bevestigt de NMBS. De zwartrijder had zich opgesloten in een toilet en probeerde de trein te ontvluchten toen die het station Antwerpen-Centraal was binnengereden. Hij verkocht de treinbegeleider enkele klappen en kon vervolgens ontkomen. Hij wordt momenteel opgespoord.

Het zou gaan om een man die al gekend stond voor meerdere feiten van zwartrijden. De NMBS hoopt dat de beelden van de bewakingscamera's in het station de verdachte mee zullen kunnen identificeren.

Werkonbekwaam

'De treinbegeleider raakte gewond aan het oog en oor en verloor zelfs even het bewustzijn', zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. 'Gelukkig werd hij meteen geholpen door enkele reizigers die op het perron stonden. Zij brachten hem de eerste zorgen toe en verwittigden de hulpdiensten.'

De treinbegeleider is voor verdere verzorging en onderzoeken naar het ziekenhuis overgebracht, hij is allicht even werkonbekwaam. De trein in kwestie kon zijn reis na enige vertraging verderzetten. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners