Zwart verkeersweekend voor de deur

Automobilisten zullen dit weekend rekening moeten houden met lange wachttijden in zowel binnen- als buitenland, zo waarschuwt de mobiliteitsvereniging VAB.

Het eerste weekend van augustus is elk jaar het wisselweekend waarop veel vakantiegangers vertrekken en terugkomen, met lange files op de autosnelwegen tot gevolg.

In eigen land houden de weekendtoeristen best rekening met vertraging richting de kust op de E40 Brussel – Oostende vanaf Zwijnaarde tot Gent. Verder verwacht VAB op de E40 Gent – Oostende file van Sint-Denijs-Westrem tot Drongen en op E34 Antwerpen – Knokke file bij Westkapelle.

Maar ook de trek naar het Zuiden belooft trager te verlopen met de traditionele zwarte zaterdag in Frankrijk, waar de wachttijden kunnen oplopen tot 4 uur. Zeker op de Route du Soleil in de Franse Rhônevallei wordt druk verkeer verwacht, alsook op de A10 Parijs-Bordeaux en op de A63 bij Biarritz richting Spaanse grens.

Voorbereiden op hitte

In Oostenrijk bedraagt de wachttijd aan de Karawankentunnel richting Slovenië al ruim een uur. In Duitsland loopt het verkeer op de A8 Salzburg – München en op de A5 Karlsruhe – Basel moeizaam. In Zwitserland moeten automobilisten rekening houden met wachttijden aan de Gotthardtunnel vanuit Italië richting het Noorden.

VAB waarschuwt dat de automobilisten zich hierop moeten voorbereiden, zeker in dit warme weer. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content