Zware straffen gevorderd in proces helikopterontsnapping

31/05/10 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

Het openbaar ministerie eist straffen tot acht jaar voor de bendeleden die onder meer Ashraf Sekkaki hielpen ontsnappen.

In Brugge is maandag het proces gestart over de helikopterontsnapping van onder meer Ashraf Sekkaki. In totaal staan tien mensen terecht.

Sekkaki ontsnapte in de zomer van vorig jaar samen met Mohamed Johri en Abdelhaq Melloul Khayari uit de gevangenis van Brugge nadat een gekaapte helikopter op de binnenplaats was geland.

De helikopter was gehuurd door Lesley Deckers, de Belgische moslima die toen het liefje van Johri was. De man die het toestel mee had gekaapt, Lahoucine El Haddouchi, moest in Brugge achterblijven.

Sekkaki en Johri werden later weer opgepakt in Marokko en zullen daar terechtstaan. Melloul Khayari werd in Brussel weer ingerekend.

De procureur eiste maandag straffen van zes maanden tot vijf jaar voor de bendeleden die de ontsnapping organiseerden. Onder meer voor Deckers werd vijf jaar gevorderd. Voor Melloul, die ook in Brugge terecht staat, vraagt de procureur acht jaar cel.

Lees meer over:

Onze partners