Zware brand in trappistenabdij Rochefort

30/12/10 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Vier gebouwen zijn beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Zware brand in trappistenabdij Rochefort

© Belga

In de dertiende-eeuwse trappistenabdij Saint-Remy in Rochefort heeft woensdagavond een zware brand gewoed. Vier gebouwen zijn beschadigd, maar niemand raakte gewond. De gevolgen voor de productie van het bekende trappistenbier zijn miniem.
De monniken genoten net het avondmaal toen de brand omstreeks 18u30 uitbrak. Een zeventigtal brandweerlieden van de korpsen van Rochefort, Beauraing, Marche en Dinant slaagde er omstreeks 19u45 in om het vuur onder controle te krijgen.

De brand werd waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem aan de elektrische generatoren. Die werden gebruikt omdat er door de sneeuwval elektriciteitsproblemen waren in de brouwerij.

Het zenuwcentrum van de brouwerij, waar de vaten bier worden opgeslagen, liep geen schade op. Ook de bibliotheek bleef gespaard.

Productie
In de abdij van Saint-Remy, waar het bekende trappistenbier Rochefort wordt gebrouwen, zijn dagelijks 35 personen aan de slag.

De gevolgen van de brand voor de productie van het trappistenbier zijn miniem. De 10.000 liter die normaal gezien donderdag moesten worden gebrouwen, zijn niet geproduceerd, maar voor de rest zal het werk volgens de normale gang van zaken verlopen, evenals het leven van de vijftien monniken.

Lees meer over:

Onze partners