Zwaar verlies voor Vlaams Belang in Mechelen

14/10/12 om 17:26 - Bijgewerkt om 17:26

Lijsttrekker voor Vlaams Belang Mechelen, Frank Creyelman noemt het resultaat ronduit slecht.

Zwaar verlies voor Vlaams Belang in Mechelen

© Thinkstock

In Mechelen raakt de partij maar liefst twee derde van haar kiezers kwijt. "We volgen de tendens in Vlaanderen en ook de hype rond de N-VA-kandidaat heeft ons veel schade toegebracht", aldus de lijstrekker van Vlaams Belang in de stad Mechelen.

Na analyse van de uitslag concludeert de partij dat ze afstevenen op een groot verlies in de stad. In 2006 wist de partij nog 26,5 procent van de kiezers te bekoren. Na een telling van iets meer dan de helft van de stembureaus staat het Vlaams Belang nu op 6,9 % van de stemmen. Lijsttrekker Frank Creyelman licht het slechte resultaat toe: "Dit resultaat is ronduit slecht. Uiteraard konden we het resultaat van 2006 moeilijk opnieuw halen. Onze stad kent intussen ook heel wat allochtone inwoners die sowieso niet op ons stemmen. Maar het resultaat is er natuurlijk voor door de hype die gecreëerd is rond N-VA. Deze uitslag volgt de algemene tendens die zichtbaar is in Vlaanderen."

Met 42 van de 60 getelde bureaus blijft de stadslijst (Open VLD, Groen en M+) met 33,5 % de grootste partij en kent een lichte groei. De stadslijst wordt gevold door N-VA met 23,1 % van de stemmen. De sp.a daalt lichtjes en staat op 18,8 %. CD&V staat zonder coalitiepartner N-VA op 12,1%. (Belga/LVR)

Onze partners