Zwaan op de Ourthe: derde brandweerman onderneemt zelfmoordpoging

12/05/14 om 21:23 - Bijgewerkt om 21:23

De derde brandweerman die betrokken was bij het duikongeval op de Ourthe in Tilff, heeft geprobeerd uit het leven te stappen. De man is buiten levensgevaar.

Zwaan op de Ourthe: derde brandweerman onderneemt zelfmoordpoging

© Reuters

Vrijdag kwamen twee duikers van de Luikse brandweer om het leven bij een poging om een zwaan te redden. De brandweerman die een poging zelfdoding ondernam, was ook bij de reddingsoperatie, maar kon zijn collega's niet redden. Na het duikongeval was de brandweerman opgevangen door het Fire Stress Team, het team dat psychologische bijstand biedt.

De brandweer van Luik werd vrijdagnamiddag opgeroepen om een zwaan te gaan redden op honderd meter stroomafwaarts van de brug van Tilff. Op die plaats zijn er sterke stromingen, maar onderzoek zal nog moeten uitwijzen wat er precies is misgelopen.

De hulpdiensten waren relatief snel ter plaatse om de twee slachtoffers, die een hartstilstand kregen, te helpen. Ze werden met de helikopter naar het ziekenhuis in Luik gebracht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Lees meer over:

Onze partners