Zout in voedsel vervangen door geuren is gezonder

14/08/11 om 13:49 - Bijgewerkt om 13:49

(Belga) Franse wetenschappers van de Universiteit van Bourgogne (Dijon) hebben veertien geuren in kaart gebracht die mensen associëren met zout. Door die geuren aan voedsel toe te voegen, kan een kwart zout bespaard worden, wat de gezondheid ten goede komt, meldt The Sunday Telegraph.

Door te spelen met geuren kunnen kant-en-klare maaltijden en fastfood een stuk gezonder gemaakt worden, zeggen de wetenschappers. Door de geur van sardines, ansjovis, nootjes, bacon, ham of kaas aan maaltijden toe te voegen, ervaren consumenten hun voedsel zouter dan het in werkelijkheid is. Een test met pizza's leverde alvast positieve resultaten op. Tijdens het onderzoek, in samenwerking met Unilever, brachten de wetenschappers veertien van de geuren in kaart die mensen associëren met een zoute smaak. Door die aan voedsel toe te voegen, kan tot 25 procent bespaard worden. (COR 207)

Onze partners