Zorgnet ongerust over vastgoedinvesteringen in rusthuissector

05/08/10 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

Er zijn volgens het netwerk ook schaduwkanten aan investeringen van de vastgoedsector in rusthuizen en serviceflats.

Steeds meer vastgoedbedrijven investeren in rusthuizen en serviceflats. Zorgnet Vlaanderen waarschuwt dat een en ander niet ten koste mag gaan van de klant.

De vastgoedsector heeft de laatste jaren zijn oog steeds meer laten vallen op seniorenhuisvesting. De VRT vestigde daar donderdag nog eens de aandacht op. Rusthuizen en serviceflats zullen nodig zijn als gevolg van de toenemende vergrijzing.

De investeringen in de gebouwen staan wel los van de uitbating en de uiteindelijke zorgverlening voor de ouderen. De gebouwen worden verhuurd, meestal met een erfpacht voor 27 jaar.

De opkomst van de commerciële rusthuissector baart Zorgnet Vlaanderen niettemin zorgen. De organisatie hoopt dat de kwaliteit van de zorgverlening niet in het gedrang komt en dat de prijzen binnen de perken blijven.

Volgens Peter De Gadt van Zorgnet Vlaanderen is het nog altijd beter dat non-profitorganisaties zonder winstdoel investeren in woningen voor ouderen, omdat zij de winst herinvesteren in zorg.

Zorgnet Vlaanderen is het netwerk in gezondheids- en ouderenzorg waarin meer dan 500 private social-profit initiatieven samenwerken vanuit een christelijke traditie.

Lees meer over:

Onze partners