Zoon van sjeik uit Molenbeek gedood in Syrië

20/06/13 om 06:39 - Bijgewerkt om 06:39

Abdel Rahman Ayachi is gedood in Syrië. De 33-jarige man was de zoon van de beruchte extremistische sjeik Bassam Ayachi uit Molenbeek.

Zoon van sjeik uit Molenbeek gedood in Syrië

© Belga

Abdel Rahman Ayachi is gedood in Syrië. De 33-jarige man was de zoon van de beruchte extremistische sjeik Bassam Ayachi uit Molenbeek. Dat melden Le Soir en De Morgen.

Abdel Rahman Ayachi werd in 2012 in ons land veroordeeld tot acht jaar cel voor het ronselen van strijders voor Irak en Afghanistan. Dat zou hij gedaan hebben via de website van het Molenbeekse Centre Islamique Belge van sjeik Bassam Ayachi. Zelf ontkende Ayachi junior die beschuldiging en vluchtte hij naar Syrië.

In Syrië was Ayachi, die er de roepnaam Abu Hajar aannam, commandant van de Jund al-Rahman-Brigade, die onderdeel is van de beruchte Sukr al-Sham. Dat is een groepering die opereert in en rond de stad Idlib, in het noordwesten van Syrië. Ayachi zou leider zijn geweest van zo'n 500 à 600 rebellen.

Hoe Abdel Rahman Ayachi om het leven kwam, is niet meteen duidelijk. Op Facebook kwam het bericht dat hij de martelaarsdood is gestorven. (Belga/SD)

Onze partners