Zoon Michelle Martin: 'Mijn moeder is geen monster'

22/08/12 om 06:32 - Bijgewerkt om 06:32

'Mijn moeder is geen monster. Ze heeft nu wel voldoende geboet voor wat ze heeft gedaan.' Dat zegt de oudste zoon van Marc Dutroux en Michelle Martin naar aanleiding van de commotie rond de vervroegde vrijlating van Martin.

Zoon Michelle Martin: 'Mijn moeder is geen monster'

© Belga

De oudste zoon van Marc Dutroux en Michelle Martin heet nu Frédéric Roux. Hij heeft zijn achternaam ingekort om niet gebrandmerkt door het leven te gaan.

Voor het eerst sinds zijn ouders wereldnieuws werden, doorbreekt de nu 28-jarige man het stilzwijgen. In een interview met Dag Allemaal neemt hij het op voor zijn moeder die nu al wekenlang het middelpunt is van grote commotie rond haar mogelijke vervroegde vrijlating.

'Mijn moeder is geen monster'

'Mijn moeder is geen monster. Ze is een stille vrouw en ze was een toegewijde moeder voor ons.' Frédéric Roux vindt dat Michelle Martin recht heeft om haar dagen te slijten in het klooster van Malonne bij Namen.

'Ze heeft nu wel genoeg geboet'

'Ik was erg boos op haar, maar ze heeft me uitgelegd wat haar rol was in de misdaden die zijn gepleegd en ik aanvaard die uitleg. Ik praat niet goed wat ze heeft gedaan, maar ze heeft er nu wel voldoende voor geboet.'

'Ik besef dat ik het hele land over me heen zal krijgen, maar toch wil ik haar verdedigen. Ik had nooit gedacht dat haar vrijlating zoveel aandacht zou trekken. Zullen de mensen dit dan nooit vergeten?'

Paul Marchal: 'Die jongen heeft het recht zijn moeder graag te zien'

Paul Marchal, vader van An, die de vrijlating van Michelle Martin met alle mogelijke middelen probeert te verhinderen, zegt in Het Laatste Nieuws dat hij niet geschokt is door wat Roux zegt in het interview met Dag Allemaal. 'Die jongen is onschuldig en heeft het recht om zijn moeder graag te zien. Ik wil hem de liefde voor zijn moeder niet ontnemen.' (EE)

Onze partners