Zoon Koen Geens werkte voor Leterme ten tijde van waarborgregeling

11/03/13 om 13:56 - Bijgewerkt om 13:56

Aart Geens, zoon van de nieuwe minister van Financiën Koen Geens (CD&V) werkte op het kabinet van toenmalig eerste minister Yves Leterme op het ogenblik dat er intense briefwisseling tussen dat kabinet en ACW was over de waarborgregeling voor Arco-coöperanten.

Zoon Koen Geens werkte voor Leterme ten tijde van waarborgregeling

© Belga

Na de val van Dexia regelde de christelijke zuil zelf de waarborgregeling voor haar coöperanten. Daarvoor werd intens samengewerkt tussen Arco, ACW en CD&V-kabinetten, zo schreef De Morgen dit weekend.

Bij die briefwisseling was vooral het kabinet van toenmalig premier Yves Leterme betrokken. Leterme haastte zich dit weekend om te zeggen dat hijzelf niet deelnam aan de besluitvorming omdat hij als aandeelhouder betrokken partij was.

Nu blijkt dat Aart Geens, zoon van de huidige minister van Financiën Koen Geens, precies in de periode van de omstreden briefwisseling op het kabinet van Leterme werkte. Hij was als adviseur toegevoegd aan het kabinet van de eerste minister. Dat staat zo te lezen op zijn Linked In-profiel.

Openheid

Na het ontslag van Steven Vanackere kwam vanuit de media de roep om een minister die geen banden had met ACW. Toen de keuze van CD&V op Koen Geens viel, werd onmiddellijk bekend dat Eubelius voor ACW werkte.

Het grootste zakenkantoor van het land zei dat het daar onmiddellijk een einde aan zou maken. Geens nam bovendien ontslag uit zijn functie bij Eubelius. Op de dag van zijn eedaflegging liet hij geen ruimte voor misverstanden. 'Ik ben een CD&V'er, ik ben géén ACW'er.'

Hoewel het opmerkelijk is dat de zoon van minister Geens ten tijde van de omstreden briefwisseling voor Leterme werkte, hoeft er op zich niks mee te zijn.

Het is alleen nog maar eens een element dat pleit voor totale openheid in de omstreden Arco-regeling en de daarmee gepaarde gaande politieke besluitvorming. (EE)

Onze partners