Zigeuners krijgen verlenging voor verblijf in Dour

04/08/10 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:43

Het akkoord dat ze vorige week sloten voorzag dat ze tot 8 augustus konden blijven als aan alle voorwaarden was voldaan.

De zigeuners die in Dour zijn neergestreken, mogen er nog vier dagen langer blijven. Dat werd woensdag beslist tijdens een evaluatievergadering.

De woonwagenbewoners moesten eerder vertrekken uit Nieuwpoort en Wingene. In het Waalse Dour waren ze ook niet welkom, maar vorige week sloten ze een akkoord met de gemeente en de eigenaar van het terrein.

Door dat akkoord, dat onder meer een schadevergoeding voorzag, mochten ze blijven tot 4 augustus. Een verlenging was mogelijk tot 8 augustus als de zigeuners aan alle verblijfsvoorwaarden voldeden.

Tijdens een evalutievergadering kregen ze woensdag een positief rapport. De groep van ongeveer 750 mensen van de protestantse evangelische beweging 'Vie et Lumière' mag bijgevolg tot zondag 8 augustus blijven.

Een woordvoerder van de woonwagenbewoners heeft beloofd dat ze dan effectief zullen vertrekken. Een deel vertrekt naar Frankrijk voor de bijeenkomst van de beweging op 23 augustus in Chaumont. De rest gaat naar huis. De meesten wonen in de omgeving van Parijs.

Lees meer over:

Onze partners