Zes maanden met uitstel wegens dodelijk ongeval

08/06/10 om 13:58 - Bijgewerkt om 13:58

De Gentse politierechtbank heeft die straf dinsdag uitgesproken vor een 23-jarige man die drie studentes doodreed.

De man die in Oosterzele een verkeersongeval heeft veroorzaakt waarbij drie studentes om het leven kwamen, is dinsdag veroordeeld tot zes maanden celstraf met uitstel. De ouders van de slachtoffers reageren teleurgesteld.

De 23-jarige jongeman reed op 11 november 2009 met zijn wagen in op vier fietsende studenten geneeskunde. Drie jonge meisjes
overleefden het ongeval niet, de vierde student raakte lichtgewond.

De man verscheen dinsdag voor de Gentse politierechtbank, waar hij zich moest verantwoorden wegens het onopzettelijk veroorzaken van de dood van de drie meisjes, onopzettelijke slagen en verwondingen aan het vierde slachtoffer en dronken rijden.

De openbaar aanklager vroeg zes maanden cel, waarvan de helft met uitstel, en een boete van 5.500 euro, ook voor de helft met uitstel. Het openbaar ministerie wilde ook een rijverbod gedurende 5 jaar, waarvan 2 jaar met uitstel.

De politierechtbank besliste een mildere straf op te leggen. De jongeman kreeg zes maanden cel met uitstel en een geldboete van 5.500 euro, waarvan een kwart met uitstel. De rechtbank legde hem drie jaar rijverbod op, waarvan een jaar met uitstel.

Voor het dronken rijden werd een rijverbod van een maand uitgesproken en een boete van 1.100 euro.

Lees meer over:

Onze partners