Zeer drukke vakantie-uittocht op Zaventem

08/04/11 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Op de luchthaven van Zaventem is de vakantie-uittocht begonnen. De uittocht is veel groter dan de voorbije jaren. Op de weg zijn voorlopig nog geen grote problemen.

Zeer drukke vakantie-uittocht op Zaventem

© Belga

"We hebben 37.000 vertrekkende reizigers. Voor het begin van een paasvakantie is dat echt verschrikkelijk veel", zegt Jan Van der Cruyssen van Brussels Airport.

Vorig jaar vertrokken er de vrijdag voor de paasvakantie nog 29.000 passagiers vanop Zaventem. De nationale luchthaven verwacht zaterdag 35.000 en zondag 36.000 passagiers, telkens 8.000 meer dan vorig jaar. In 2010 gingen minder Belgen met het vliegtuig op vakantie omdat in het voorjaar de crisis zich nog deed gelden.

VloeistoffenDe luchthaven roept vakantiegangers op om tijdig aanwezig te zijn omdat de veiligheidscontroles door de drukte kunnen uitlopen. Het is nog altijd verboden om vloeistoffen mee te nemen in de handbagage.

Op de luchthaven van Charleroi begonnen vele passagiers hun vakantie met vertraging door een noodlanding van een F16. Twee vluchten werden geschrapt.

Op de autosnelwegen zijn er voorlopig nog geen grote problemen door de uittocht. Wie vandaag nog met de wagen naar de kust moet, houdt best wel rekening met vertragingen. (EE)

Lees meer over:

Onze partners