ZEB moet toch geen dwangsommen betalen

24/12/10 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

De modeketen moet toch geen dwangsommen betalen omdat het kortingen afficheert in de sperperiode.

Modeketen ZEB moet toch geen dwangsommen betalen omdat het kortingen afficheert tijdens de sperperiode voor de koopjes. Een Kortrijkse rechter in kortgeding heeft de keten vrijdag gelijk gegeven in haar verzet tegen een eenzijdig verzoek van NSZ en Unizo.

Een Kortrijkse rechter had ZEB in eerste aanleg een dwangsom van 10.000 euro per inbreuk op de koopjeswet opgelegd nadat deurwaarders in opdracht van de zelfstandigenorganisaties een reeks overtredingen hadden vastgesteld.

ZEB stapte daarop naar de kortgedingrechter om verzet aan te tekenen tegen het verzoek van Unizo en NSZ. De rechter ging daar op in en verklaarde het eenzijdig verzoek vrijdag onontvankelijk bij gebrek aan belang van Unizo en NSZ.

'Onbegrijpelijk'

Beide organisaties noemden dat in een reactie onbegrijpelijk. 'Ondanks de flagrante inbreuk van ZEB op het verbod op aankondigingen van prijsverminderingen tijdens de sperperiode komt ZEB met die illegale praktijken weg wegens een onjuist procedureel argument', zo luidde het in een mededeling.

Unizo en NSZ betreuren dat op die manier de kern van de zaak niet
wordt beslecht. Ze wijzen er wel op dat er over de inbreuken van ZEB op de regeling inzake de sperperiode nog twee zaken ten gronde aanhangig zijn.

Lees meer over:

Onze partners